.

Salı, Eylül 02, 2008

Kültürevi için İlk adımlar..

Köy halkının ortak kararı ile belirlenen köy girişindeki havuz mevkiinde yapımına başlanacak olan kültür evi inşaatı için son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor...
Kültürevi projesi için sonunda temel çalışmaları başladı.Daha evvel duyurduğumuz gibi köyden bu projeye katkı sunmak isteyen köy halkından alınan yardım sözleri de yavaş yavaş yerine gelmeye başlıyor.
Şeffaf ve objektif ölçütler
Kültürevi Tatan Komitesinin belirlediği kişilerce Varto'daki tüm esnaftan fiyat teklifleri alındı en uygun fiyatların belirlenmesinden sonra bu karar köy halkı ile paylaşıldı.
5 işyerinden alınan fiyatlar karşılaştırıldığında
5 Ton Demir
400 torba çimento için
en uygun fiyat teklifi sunan aynı zamanda köylümüz olan Ahmet Özen olduğu görüldü.
Toplanan bağışların en verimli şekilde değerlendirilmesi adına en düşük fiyat teklifinde karar kılındı ve siparişler verildi.
Malzemeler birer birer alınıyor
Kereste için de yapılan fiyat araştırması neticesinde 3 mikap kereste alımı gerçekleştirildi.Keresteler köyde ve vartoda onlarca köylümüzün dayanışmasıyla kamyona yüklenerek köye nakledildi.Nakliyatı gönüllü olarak üstlenen Varto'lu esnaflardan ve aynı zamanda dernek üyemiz Ali Karataş'a burdan teşekkür ediyoruz.
Köy şenlendi
31 Ağustos günü Goşkar köyünde yapımına başlanan elektirik regülatörü şantiye şefi olan yine derneğimize gönüllü üyelerinden topograf Mehmet AYDOĞDU'nun 4 saatlik masrafını üstlendiği iş makinası 7 saat çalışarak Kültürevi kazısını gerçekleştirdi.Temelin kazıldığı gün geleneklere uygun olarak bir de kurban kesildi ve başta köy halkı olmak üzere civardan geçen herkese pişirilerek dağıtıldı.
Akşam saatlerinde ise 4.Tatan Halk Şenlikleri gerçekleştirildi.
Şenlikler kapsamında Koma Veroc ve Hasan Karakaya sahne aldı.
Taş ve Demir
İnşaatımız için gerekli olan malzemelerden Demir söz verildiği gibi 1 Eylül tarihinde köye teslim edilirken aynı gün içerisinde 2 traktör ve 9 gönüllü Tatanlının çalışması sonucu 20 römork taş getirildi.
2 Eylül tarihinde ise 400 torba çimento köye teslim edildi.Çimentolar Tatanlı gönüllülerden oluşan 10 kişilik ikinci gün ekibi tarafından taşınırken bu ekibin de 20 römork taş taşıdığını ve toplamda 40 traktör taş çekildiğini belirtmek gerek...
Geriye kalıpların bağlanması ve inşaatın başlaması kalıyor!
vengetata olarak projemizin köyümüze şimdiden uğurlu olmasını diliyoruz.
www.vengetata.com

Hiç yorum yok:

Son Yazılardan...

Şimdiye kadar sabırsızlıkla yayınlanmasını beklediğiniz başka haber ve fotoğraflar adım adım zamana yayılarak sitemizde yayınlanmaya devam edilecek.Köyden son haberler, İstanbul,İzmir,Mersin,Bursa,Ankara gibi illerde yaşayan köylülerimizin çalışmaları ile birbirleriyle iletişiminde vengetata sitesinin birleştirici gücü her geçen gün daha da artıyor.Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. www.VENGETATA.COM

Bu Bölümde

Güzelkent Köyü web sites VENGE TATA dan Haber ve yazı ayrıntıları yer alıyor.
Latest News

Sitemiz hakkında

Fotoğrafım
Vartonun ilk Köy Web sitesi www.vengetata.com Sitemizin her bir bölümünün kendince amaç ve işlevleri bulunmakta olup , ilerleyen süreç, değişen ihtiyaçlar ve sitenin kendi doğal amaçlarına uygun olarak zaman zaman bazı yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Video bölümünde TATAN TV de yayımlanmış veya yayımlanacak olan video görüntülerini VENGETATA sitesi arşivine de kalıcı olarak taşımaya çalışırken diğer bir bölümde VENGETATA gazetemizin internet sayısına ulaşabilirsiniz.. .Lütfen elinizde bulunan videoları sitemize nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi edinin. İletişim için vengetata@gmail.com adresine yazabilirsiniz.