.

Salı, Ekim 14, 2008

12 Ekim 2008 toplantısının ayrıntıları



12 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya genel anlamda iyi bir ilgi gösterildiği gözlemlendi.İstanbul'un değişik bölgelerinden 30 kişinin katıldığı toplantıda Güzelkent Derneğinin kuruluşundan önceki 1 yıllık süreç de ele alındı ve 1 Yıl boyunca neler yapıldığı ana başlıklar halinde anlatıldı.
Kültürevi projesinin fikirsel aşamalarının bundan bir kaç yıl önce düzenlenen toplantılar sürecinde daha çok anlaşılıp benimsenmeye başlandığının altı çizilirken 1 Eylül tarihinde başlanan projede temelin bitirildiği ve bunun çok iyi bir nokta olduğu vurgulandı.
Değişik yaş gruplarından Güzelkent'lilerin katıldığı 12 Ekim toplantısında Tatan Kültürevi Projesi görsel anlamda da yaklaşık nasıl olabilir sorusuna cevap arandı ve ölçüleriyle birlikte düşünülen projenin dış görünümü de toplantı katılımcılarına sunuldu.
Özellikle 45-75 yaş grubundaki köylülerimizin bu toplantıdan çok memnun kaldıkları gözlemlenirken kültürevi dışında da derneğin önümüzdeki süreçteki asli hedeflerinden olan Sulama ve suyu sorunu ile Eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi konusunda da dernek ve köylü dayanışmasının güçlendirilmesi benimsendi.
Toplantı esnasında henüz üye olmayan köylülerimiz de üyelik formlarını doldurarak derneğe kaydolurken üyelik işlemlerine devam edilmesi, diğer iller ve özellikle köy ile daha sıkı bir iletişimin sürekli hale getirilmesi, Kasım ayının son haftası ( Çok büyük ihtimalle 23 Kasım Pazar ) günü Genel Kurul (Kongre) yapılması kararlaştırıldı.
Derneğin faaliyetlerine daha rahat bir şekilde devam edebilmesi için Gazi veya Bağcılar merkezi veya istanbulun merkezi yerlerinden birinde bir bina kiralanması gündeme gelirken Gazi Mahallesinde kiraların daha düşük olması ve köy nüfusunun çoğunluğunun ulaşımının daha rahat olması sebebiyle tutulacak yerin Gazi Mahallesinde olmasının daha uygun düşeceği belirtildi ancak yer tutulmasına dair kararın da Kasım ayında yapılacak Kongreye bırakılması benimsendi.
Toplantı esnasında Köy ile kurulan telefon bağlantısı ile Kültürevi çalışmasının son durumuna dair bilgi alındı ve köydeki komitenin toplantıya dair görüş ve önerileri telefonda canlı olarak dinlendi.Köy komitesinin maddi kaynaklarımız yeterli olursa elimizde bulunan demir ve çimentonun yanısıra tuğla veya biriket alınmasından ve mevsim koşulları el verirse inşaatın bu yıl duvarlarının da örülmesinden yana olunduğu kararı tekrar dinlenildi ve bu konuda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantı iyi dilek ve temennilerle kongreye kadar diğer çalışmalara devam edilmesi kararı ile saat 17.00 civarında son buldu.

12 Ekim 2008 toplantısına katılan Köylülerimiz:
(Alfabetik Liste)

Adnan ÖZDEMİR
Ali KAYA
Burhan SARIKAŞ
Celal BAYSEL
Cemil AK
Cüneyt TURAL
Çayan SARIKAŞ
Deniz SARIKAYA
Erdal KOŞAR
Evzel SARAN
Fatih TEKER
Fırat KIRIKKOÇ
Hıdır KARATAŞ
Hıdır ORAL
Hüseyin SARIKAŞ
Hüseyin SARIKAŞ(Gazi)
İsmet HASALİGİL
İsmet TEKER
Mehmet DAŞKAYA
Mehmet SARIKAŞ
Metin BAYSEL
Murat BEYAZGÜL
Murat KIRIKKOÇ
Naci KOŞAR
Necmeddin DAŞKAYA
Serkan DAŞKAYA
Veli BEYAZGÜL
Veli KAYA
Yakup DAŞKAYA
Zeki KOŞAR


http://www.vengetata.com/

Hiç yorum yok:

Son Yazılardan...

Şimdiye kadar sabırsızlıkla yayınlanmasını beklediğiniz başka haber ve fotoğraflar adım adım zamana yayılarak sitemizde yayınlanmaya devam edilecek.Köyden son haberler, İstanbul,İzmir,Mersin,Bursa,Ankara gibi illerde yaşayan köylülerimizin çalışmaları ile birbirleriyle iletişiminde vengetata sitesinin birleştirici gücü her geçen gün daha da artıyor.Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. www.VENGETATA.COM

Bu Bölümde

Güzelkent Köyü web sites VENGE TATA dan Haber ve yazı ayrıntıları yer alıyor.
Latest News

Sitemiz hakkında

Fotoğrafım
Vartonun ilk Köy Web sitesi www.vengetata.com Sitemizin her bir bölümünün kendince amaç ve işlevleri bulunmakta olup , ilerleyen süreç, değişen ihtiyaçlar ve sitenin kendi doğal amaçlarına uygun olarak zaman zaman bazı yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Video bölümünde TATAN TV de yayımlanmış veya yayımlanacak olan video görüntülerini VENGETATA sitesi arşivine de kalıcı olarak taşımaya çalışırken diğer bir bölümde VENGETATA gazetemizin internet sayısına ulaşabilirsiniz.. .Lütfen elinizde bulunan videoları sitemize nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi edinin. İletişim için vengetata@gmail.com adresine yazabilirsiniz.