.

Pazar, Ekim 19, 2008

İnşaat başladı duvarlar örüldü ARTIK SIRA HEPİMİZDE !





TATAN KÜLTÜREVİ PROJESİ
BU PROJENİN İNŞAATINA NASIL BAŞLANDI ?
Yıllardır konuşulan ancak bir türlü başlangıç adımları atılamadığı için sürekli ertelenen Tatan Kültür Evi (veya Tatan Kültür Merkezi) projesinin hayata geçebilmesi için, Ağustos ortasında yapılan toplantıda köy halkının ortaya koyduğu irade ve inşaatın hemen başlamasına yönelik gösterdiği isteklilik karşısında Derneğimizin halihazırda bulunan parasının sadece bir başlangıç için anlamlı olabileceği ancak bu projeye girişilecekse istemenin yetmediği maddi ve manevi olarak da herkesin özverisinin şart olduğu dile getirilmiş ve bunun üzerine toplantıdan köyde yaşayan her hane başına en az 200 YTL bağışla bu çalışmaya katkı sunacağına dair kesin karar çıkmış seçilen komiteye çalışmalara hemen başlanması talebi ortak karar olarak sunulmuştur. Buna paralel olarak 31 Ağustos’ta temel açılmış 1 Eylül 2008 itibariyle de köy halkından gruplar halinde taş taşıma işine başlanarak bu çalışmanın en önemli başlangıç adımları atılmıştı.
Ayrıntılarını günü gününe VENGETATA sitesinde yayınladığımız çalışmamızın akışı onlarca insanda büyük umut ve heyecan yarattı. Köydeki komşuluk ilişkilerinde son yıllardaki en üst düzey yakalandı, birlik ve dayanışma ruhumuza büyük katkı sundu. Köyde yaşayan köy halkı bu projeyi çocuğu gibi benimsedi, gelişmesi büyümesi için elindeki imkanlarıyla katkı sundu.Kısacası sahiplendi…Ama köy dışında yaşayan köy halkından aynı adımları beklememize rağmen büyük bir ilgisizlik sürüyor! Belki kentlerde ve yurtdışında yaşayan Tatanlılar da en az köydekiler kadar bu projenin başlamış olmasından memnuniyet ve gurur duyuyordur ancak içlerinde yaşadıkları bu sevincin dışa vurumu noktasında çok ciddi bir sorun olduğu görülüyor.
KİMLER NE KADAR SAHİPLENDİ ?

Dünyanın dört bir yanında dağılmış 250 den fazla Tatanlı ailenin 1000 den çok daha fazla nüfusuna rağmen bugüne dek Kültürevi projesine manevi sahip çıkışın ötesinde Bağışlarıyla da sahip çıkan kişi sayısı ne yazıkki çok yetersiz düzeyde kaldı ! Köyde bulunan 65 hanenin % 80 i bağışlarını tamamlamasına rağmen kentlerde ve yurtdışında yaşayan ve toplamda 200 küsur ailenin ancak çok çok küçük bir bölümü ben de varım diyebilmiştir !
15 EKİM 2008 E KADAR KAÇ LİRA TOPLANDI ?
Okumakta olduğunuz bu yazı yazıldığında toplamda 20 Milyar (20.000 YTL) toplanmış ve bu parayla İnşaatımızın dış duvarları bile örülmüştü...Normalde bundan çok daha fazlasına mal olabilecek maliyet köyden her evin 1 günlüğüne gönüllü işçi vermesiyle daha ucuza mal edilmiştir.
Çok önemli bir ayrıntı: Köyden bağış yapan 40 ailenin 11 Milyar (11.000 YTL) geri kalan dünyadaki bütün Tatanlıların ise (4 Milyarı İstanbuldaki gece olmak üzere)toplamda 9 Milyar(9.000 YTL) bağışladığı (gece yapılmasaydı sadece 5 Milyar bağışta bulunduğu) bilgisini yan yana koyarsak sanırız ne demek istediğimiz anlaşılacaktır. Bugüne dek köy dışında yaşayan ve “Başlasın biz de varız” diyen onlarca kişiden henüz bir adım gelmiş değil ! Banka hesap numaramız köy web sitemizde her gün ilan edilmesine bu çalışma dünyadaki her Tatanlı tarafından duyulmuş olmasına rağmen çalışmanın en ağır yükünün sadece köyde yaşayan köylülerimizin omuzlarında yürümesi üzücüdür…
Tatan Kültürevi projesi er ya da geç bitirilecek ve hizmete sunulacaktır. Bugün gelinen nokta başarının düne göre çok daha yakın olduğunun açık kanıtıdır.Yani bire bir bu yazıyı okuduğu halde destek sunmamakta ısrar edenlerimiz olsa bile yine de bitirilecektir. Çünkü ortada ihtiyaç duyulan bir hizmet binası ve köy halkının duyduğu istek ve gösterdiği özveri vardır.Güzelkent Köyü derneğimiz de çalışmanın yürümesi noktasında sunabildiği katkıyı sunmaya çalışmaktadır.
BUGÜNE DEK NELER YAPILDI
Bugüne kadar kim projeye ne ölçüde destek vermiş veya katkı sunmuşsa tüm bilgiler günü gününe sitemiz sayfalarında şeffaf bir şekilde yayınlanarak merak eden herkese sunulmuştur.Bağışlanan para ile temel atılmış, 72 m2 lik bodrum ve 192 m2 lik kültürevi olmak üzere toplamda 264 m2 alanın dış duvarları da örülmüştür.Şu anda eldeki malzeme bu kadarına yetmekte ve daha fazlasının yapılabilmesı için şimdiye dek hiç katkı sunmamış sizlerin duyarlılığına ihtiyaç duyulmaktadır..
ŞİMDİ NEYE İHTİYAÇ VAR ?
Köydeki çalışmadan çoğunluğu 8’lik olmak üzere yaklaşık 2 ton civarında (8’lik,10’luk,12 ve 14 lik) demir kalmıştır Ancak Kültürevi binamızın Bodrumunun iç duvarlarının örülmesi,1 katın üst tablasının atılması ve 2.kat için düşünülen 2 odalık bölümün dış duvarlarının örülerek bütün binanın üst çatısının kapatılabilmesi için şunlar acilen gerekiyor !
>15 Mikap civarında kereste (4500 YTL)
>2 ton civarında demir (10- ve 12 ‘lik) (2800 YTL)
>1000 Biriket ( 1000 YTL)
>350 torba çimento ( 2800 YTL)
>10 Kamyon kum (3000 YTL)
>ve İŞÇİLİK…. (2000 YTL)
>Yaklaşık Toplam=16.100 YTL


VENGETATA sitesi olarak sizlerden ricamız şudur; gelin bu tabloyu el birliği ile değiştirelim! Gelin köyde yaşayan akrabalarımıza, anne babalarımıza veya komşularımıza YALNIZ DEĞİLSİNİZ mesajını hep birlikte verelim ! Gelin manevi desteğimizin yanında bir maddi katkılarımızı daha fazla bekletmeden sunalım. Başkalarının verip vermediğine bakmadan onlar ne kadar vermiş acaba diye düşünmeden bağışlayabileceğimiz en yüksek miktarı bu projeye sunalım…Bu bir yarış değil ama ne kadar çok sahiplenirsek ne kadar çok destek sunarsak inşaatımızın ilerlemesi o kadar hızlı olacaktır.
Tüm bunları sağlamak mümkün.Havalar henüz soğumadan binamızın tamamının kabasını bitirmek de mümkün!
Yeterki Makbuzlarla veya Banka Hesap numaramıza sizler de bağışlarınızı sunmayı ertelemeyin !
BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR, ŞİMDİ BİRLİĞİMİZİ GÖSTERMEYE NE DERSİNİZ ??
İnşaat başladı duvarlar örüldü BU BİNAYI BİTİRMEK ELİMİZDE !
ARTIK SIRA HEPİMİZDE !
Not:
>Galvaniz saç malzemesi (Binanın çatısında kullanılacak)
>Kapı ve pencere
>Seramik,fayans
>İç ve dış boya
>Su tesisatı
>Mutfak dolapları ve büyük ocaklar
>Elektirik malzemesi
>Çevre düzenlemesi
gibi ihtiyaçlar şimdilik liste dışı tutulmuştur.İstenilmesi halinde bunlar da dahil olmak üzere maliyetler çıkarılabilecektir.)

VENGETATA SİTESİ

Lütfen sizler de bu yazıyı duyarlı davranacağına inandığınız köylülerimize veya dostlarınıza iletmeyi ihmal etmeyin.Yazıyı okuyan herkesten her yazıda olduğu gibi ilk beklentimiz konuk defterine mesaj bırakılması ve sonrasındaysa elbette BEN DE VARIM diyenlerin sayısını çoğaltması ve sunduğu katkıyı bize bildirmesi olacaktır.
**
Haberde kullanılan Çizimler amatörce de olsa tarafımızdan çizilmiş ve bilgi vermesi ve görselliğe katkı amacıyla siteye eklenmiştir
www.vengetata.com

Hiç yorum yok:

Son Yazılardan...

Şimdiye kadar sabırsızlıkla yayınlanmasını beklediğiniz başka haber ve fotoğraflar adım adım zamana yayılarak sitemizde yayınlanmaya devam edilecek.Köyden son haberler, İstanbul,İzmir,Mersin,Bursa,Ankara gibi illerde yaşayan köylülerimizin çalışmaları ile birbirleriyle iletişiminde vengetata sitesinin birleştirici gücü her geçen gün daha da artıyor.Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. www.VENGETATA.COM

Bu Bölümde

Güzelkent Köyü web sites VENGE TATA dan Haber ve yazı ayrıntıları yer alıyor.
Latest News

Sitemiz hakkında

Fotoğrafım
Vartonun ilk Köy Web sitesi www.vengetata.com Sitemizin her bir bölümünün kendince amaç ve işlevleri bulunmakta olup , ilerleyen süreç, değişen ihtiyaçlar ve sitenin kendi doğal amaçlarına uygun olarak zaman zaman bazı yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Video bölümünde TATAN TV de yayımlanmış veya yayımlanacak olan video görüntülerini VENGETATA sitesi arşivine de kalıcı olarak taşımaya çalışırken diğer bir bölümde VENGETATA gazetemizin internet sayısına ulaşabilirsiniz.. .Lütfen elinizde bulunan videoları sitemize nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi edinin. İletişim için vengetata@gmail.com adresine yazabilirsiniz.