.

Pazartesi, Kasım 10, 2008

Tatanlilar Alevilerin Ankara Mitingindeydi

Onbinlerce Alevinin bir araya geldiği 9 Kasım Ankara mitinginde Tatanlılar da yerlerini aldılar. Pirsultan abdal Varto Şubesi arkasında kendine özgü afiş ve dövizleriyle yürüyen köylülerimiz attıkları zazaca sloganlarla da ilgi odağı oldular. her yaş grubundan 115 kişilik Varto kafilesinin Ankaraya ulaşmasından kısa bir süre sonra diğer illerden gelen Vartoluların da katılımıyla 200 den fazla Vartolu bir araya gelirken, Tatanlılar da aynı kortej içerisinde azımsanmayacak bir kitleyle yürüdüler. 25 kişiden oluşan Tatanlıların 6 sı taa köyden gelmişken, 14 kişi Ankara, 3 kişi İstanbul, 2 kişi ise izmirden gelerek katıldı. Coşkulu etkinlikte saatler boyunca yürüyen köylülerimiz Güzelkent köyü derneği ve www.vengetata.com imzalı dövizler taşıdılar.
Miting Alanındaki Tatanlıları görüntülemek için BURAYA bakabilirsiniz.
Bu yürüyüşle ilgili "vartositesi.com"un haberini okumak için BURAYA tıklayın
Pir Sultan Varto Şubesi kortejinden görüntüler için BURAYA bakabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Son Yazılardan...

Şimdiye kadar sabırsızlıkla yayınlanmasını beklediğiniz başka haber ve fotoğraflar adım adım zamana yayılarak sitemizde yayınlanmaya devam edilecek.Köyden son haberler, İstanbul,İzmir,Mersin,Bursa,Ankara gibi illerde yaşayan köylülerimizin çalışmaları ile birbirleriyle iletişiminde vengetata sitesinin birleştirici gücü her geçen gün daha da artıyor.Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. www.VENGETATA.COM

Bu Bölümde

Güzelkent Köyü web sites VENGE TATA dan Haber ve yazı ayrıntıları yer alıyor.
Latest News

Sitemiz hakkında

Fotoğrafım
Vartonun ilk Köy Web sitesi www.vengetata.com Sitemizin her bir bölümünün kendince amaç ve işlevleri bulunmakta olup , ilerleyen süreç, değişen ihtiyaçlar ve sitenin kendi doğal amaçlarına uygun olarak zaman zaman bazı yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Video bölümünde TATAN TV de yayımlanmış veya yayımlanacak olan video görüntülerini VENGETATA sitesi arşivine de kalıcı olarak taşımaya çalışırken diğer bir bölümde VENGETATA gazetemizin internet sayısına ulaşabilirsiniz.. .Lütfen elinizde bulunan videoları sitemize nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi edinin. İletişim için vengetata@gmail.com adresine yazabilirsiniz.