.

Salı, Mart 09, 2010

3.istanbuldaki tatan gecesinden izlenimler

20 Şubat 2010 tarihinde 3. sü gerçekleştirilen geleneksel istanbuldaki Tatan’lılar gecesine katılım geçen sene gibi yoğundu. İstanbul’daki köylülerimiz dışında Bursa’da yaşayan köylülerimizden de çok sayıda kişi gecemize katıldı.
Gecede kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Ali Abas Kaya dayanışmanın önemine ve kent kültürü içerisinde yabancılaşma riski yaşayan insanların böylesi etkinliklerle bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. Daha sonra uzun bir konuşma yapan dernek üyelerimizden Av.Mehmet Tural ise köyümüzdeki demokrasi kültürünün gün geçtikçe kökleşmeye başladığını kendi yaşamından kesitler vererek anlatmaya çalıştı.Dileyenin kendisini dilediği gibi tarif etmesinin zenginliğimiz olduğuna değinen Tural köyümüzün çevre köyler arasında da örnek alınacak yapısına değindi.
Geceye katılan sanatçılar genel anlamda beğeni topladı.Ankara’dan etkinliğimize sürpriz sanatçı olarak katılan öğretim üyesi……………. Büyük ilgi gördü ve sahnedeyken 2009 yazın Tatan’a gittiğini köyü çok sevdiğini ve kendisini Tatan’lı hissettiğini belirtti.
Sanatçılardan (………) Geceye gelmeden evvel köy hakkında kısa bir araştırma yaptığını ve tanımak istediğini ve internete girdiğinde köy hakkında istediğinden çok daha fazla bilgiye ulaştığını edindiği bilgilerin ve izlenimlerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek anlaşılan gençleriniz internette köyünüzü tanıtmak için çok fazla çalışmışlar dedi
Gençlerimizin kurduğu Tatan Halk Oyunları ekibi katılımcı konuklardan büyük ilgi görürken geleneksel şekilde giyinip yöremiz klamlarını söyleyerek halay çekmeleri ilgi ile karşılandı.
Sonrasında derneğe ve kültürevi çalışmasına olan çeşitli katkılarından ötürü bir çok kişiye teşekkür belgesi ve plaket verildi.
Mehmet Teker,M.Ali Toktaş ve Eşref Koşar’a : Kültürevi çalışmasındaki büyük emekleri ve köyde kurulu bulunan komite çalışmalarını başarıyla yerine getirdikleri için,
Koçlar Ataçlar, ve Dr Harun Kaya’ya köyümüze olan maddi ve manevi desteklerinden ötürü
Plaketler sunulurken Radyo Barış YK başkanı Ali Rıza Erkan ve Prof Süheyl Batum’a ise dernek çalışmalarımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle,
Vartolu hemşehrimiz Veli Güngörmez’e köyümüz çocuklarına elbise ve kırtasiye yardımları yapması yüzünden,
Köyümüzün eniştesi Haydar Buğa’ya kültürevi projemize sunduğu destek nedeniyle,
Köylümüz Necmeddin Daşkaya’ya ise kültürevi projesine bütün maddi sıkıntılara rağmen ilk bağışı yapan insan olması nedeniyle TEŞEKKÜR belgesi verildi.
--
Komite üyelerimizden Mehmet Teker yaptığı konuşmada derneğin kuruluşundan bugüne eski ve yeni bütün yönetimlere ve köydeki kültürevi çalışmasında emeği geçen komitenin diğer üyeleri ile çok sayıda köylümüze adlarını zikrederek teşekkür ederken çalışmaların bundan sonra da başarılı geçeceğine inandığını belirtti.
Daha sonra köyümüzün her yönüyle tanıtılması için bir slayt / sinevizyon gösterisi sunumu gerçekleştirildi.Sunum katılan herkesçe beğeniyle karşılandı.
Yapılan açık arttırmada geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz rahmetli Fadima Kaya Ana’mızın (Amıqa Fadima) el emeği göz nuru olan Cacım açık arttırmaya sunuldu.Fadima ana’nın adı böylelikle bu şekilde ölümsüzleşmiş oldu bu cacım’ın fadima ana tarafından yapıldığını duymak bir çoğumuzun gözlerinin yaşarmasına sebep çok önemli bir ayrıntıydı.
Gecemize  Bilgintan Aktaş, Düzgün Ok,Celal Bayar gibi sanatçılar renk kattılar.
Daha sonra sahne alan Hasan Sağlam ve Burhan karakaş ayrı ayrı misafirlerimizi ve olabildiğince coştururken etkinlik gece geç saatlerde sona erdi.
Haber : Veli Beyazgül
Foto:Kaptan Sarıkaya

Hiç yorum yok:

Son Yazılardan...

Şimdiye kadar sabırsızlıkla yayınlanmasını beklediğiniz başka haber ve fotoğraflar adım adım zamana yayılarak sitemizde yayınlanmaya devam edilecek.Köyden son haberler, İstanbul,İzmir,Mersin,Bursa,Ankara gibi illerde yaşayan köylülerimizin çalışmaları ile birbirleriyle iletişiminde vengetata sitesinin birleştirici gücü her geçen gün daha da artıyor.Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. www.VENGETATA.COM

Bu Bölümde

Güzelkent Köyü web sites VENGE TATA dan Haber ve yazı ayrıntıları yer alıyor.
Latest News

Sitemiz hakkında

Fotoğrafım
Vartonun ilk Köy Web sitesi www.vengetata.com Sitemizin her bir bölümünün kendince amaç ve işlevleri bulunmakta olup , ilerleyen süreç, değişen ihtiyaçlar ve sitenin kendi doğal amaçlarına uygun olarak zaman zaman bazı yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Video bölümünde TATAN TV de yayımlanmış veya yayımlanacak olan video görüntülerini VENGETATA sitesi arşivine de kalıcı olarak taşımaya çalışırken diğer bir bölümde VENGETATA gazetemizin internet sayısına ulaşabilirsiniz.. .Lütfen elinizde bulunan videoları sitemize nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi edinin. İletişim için vengetata@gmail.com adresine yazabilirsiniz.